Warre wint zijn eerste wedstrijd
31 oktober 2017
Vlaams kampioenschap 2017
17 november 2017

Niet alleen Tibo, maar een half dozijn miniemen en aspiranten toonden zich van hun beste kant in Lokeren. Briek was de laatste training indachtig en startte sterk, zodat hij als derde het veld kon indraaien. Een paaltje maakte jammer genoeg een abrupt eind aan de hoop om er een lange solo vlucht van te maken. Briek finishte uiteindelijk 9de, net na Peppijn.

Tibo en Lomme kregen het geluk aan hun kant en mochten als tweede en derde post vatten op de eerste rij. Een reden voor beiden om er als een pijl uit een boog vandoor te gaan. Tibo draaide als eerste in en trok autoritair de ganse inspanning door tot aan de finish. Thorben Allaer legde zich plat, reed heel verdienstelijk, maar kwam geen meter dichterbij. Lomme daarentegen had moeite met de bochtentechniek en kreeg de twijfel niet uit het hoofd. Uiteindelijk verwees een uitschuiver hem in de voorlaatste bocht -dezelfde als vorig jaar- naar de 6de plaats. Een zuur einde na een hele goede laatste ronde die de lange strijd voor de 5de plaats in zijn voordeel leek te beslissen.

Bij de 13-jarigen was het uitkijken naar een nieuwe sterke prestatie van Charles en een bang afwachten of de rug van Simen deze keer wel het harde labeur zou kunnen verwerken.
Zoals vanouds was Charles niet onmiddellijk in de eerste gelederen te bespeuren en was zelfs Arne op achtervolgen aangewezen. Simen volgde iets verder achterop. Na een solide wedstrijd waarbij Charles en Arne in elkaars buurt konden blijven, kon het duo hun positie vasthouden op plaatsen 7 en 8. Simen’s rug werd niet helemaal ontzien, maar gelukkig verhinderde het hem niet om de wedstrijd te beĆ«indigen op een 17de plaats.

Vele supporters uiteindelijk ook voor het aantreden van onze oudste aspirant. Warre had andermaal het geluk niet mee, moest vanop de derde rij starten en kreeg bovendien al vroeg af te rekenen met een afspringende ketting. Vriend en vijand konden echter zien dat Warre er een hoog tempo op nahield zodat hij, eenmaal alle pech was geleden, resoluut koers zette naar een 4de plaats. Al bij al toch een opsteker, die veel belooft voor de komende kampioenschappen.

Comments are closed.

X