Tomabel-Inofec toont zich in Bellegem
17 april 2019
Verslag Eeklo
8 september 2019

Warre mocht als enige eerstejaars nieuweling in de ploeg de toon zetten. In het pak van 59 renners bleven de uitvallen uit, zodat Warre alle tijd kreeg om het koersverloop te analyseren. Achteraan moesten iedere ronde enkele renners de rol lossen om vervolgens, tegengewerkt door de wind, noodgedwongen de wedstrijd te staken. Gelukkig bleef Warre ook in de uitdunnende groep ruim voor de gevarenzone uit fietsen. Een enkele uitvalspoging droeg nooit ver, zodat het peleton zich na 60 km stilletjesaan opmaakte voor de verwachte groepsspurt. In de aanloop naar de laatste bocht zorgde een late uitvalspoging van Nicolas Goossens echter voor heel wat zenuwachtige reacties, die algauw uitmondden in een valpartij. Warre wist zich op en over het krakende carbon te werken, maar bekocht zijn flukse reactie uiteindelijk toch met een afgelopen ketting. Weg 10de plaats. Weg spurt. Een ontgoochelde Warre bolde als 28ste over de streep.

Even later mochten Victor, Dries, Kjell en Jorit op hun beurt de eer van de ploeg verdedigen. Tussen 69 andere 2de jaars nieuwelingen startten onze 4 musketiers alert. Geen overbodige luxe want enkele tweedejaars zagen een gesloten wedstrijd niet zitten. De ene ontsnapping volgde de andere op. Eentje werd Kjell te veel en hoewel hij zich kranig weerde, eindigde de wedstrijd toch te vroeg. Jorit kreeg al gauw met materiaalpech af te rekenen. Hij kon verder maar moest dat doen met een haperend schakelsysteem. Toch lukte dat vrij aardig. Pas wanneer onder impuls van Michiel Lambrecht de krachten gebundeld werden om 5 vluchters in te rekenen, zagen onze jongens een 9-tal renners wegrijden. Door de opeenvolgende demarrages die volgden, moesten ook Jorit en Dries alsnog de rol lossen. Victor kwam uiteindelijk in het peleton aan op een meer dan verdienstelijke 29ste plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X