Tibo zet de puntjes op de i in Lokeren
6 november 2017
Flandriens in Veurne
13 december 2017

Met 6 renners waren we naar een druilerig Herenthout afgezakt om het Tomabel-Inofec Cycling Team voorgoed op de Vlaamse veldritkaart vast te pinnen.
We wisten ons gesterkt door de wetenschap dat een Vlaamse kampioenentitel zeker tot de mogelijkheden behoorde. Onze jongsten, Tibo en Lomme, mochten vooraan plaatsnemen. Geen overbodige luxe want er werden geen doekjes om gewonden. Een verschroeiende start maakte al snel een aantal machtsverhoudingen duidelijk. De kopgroep van 4 scheidde zich onmiddellijk af en zou onder impuls van vooral Tibo verder uitdunnen tot een spannende tweestrijd die over de kampioenentrui moest gaan beslissen. Zij aan zij draaiden Tibo en Axel voor de laatste keer de weide op. Axel bleek iets sterker in de verraderlijke modderstrook. Hij kon de gewonnen meters gebruiken om de aangekondigde sprint nipt te ontlopen. In de achtergrond vocht Lomme zich moedig terug naar een 9de plaats vooraleer een tweede val definitief besliste over zijn 16de eindplek. Alle toeschouwers zullen zich echter de vechtlust van onze twee leeuwen kunnen herinneren.

Bij de 13-jarigen hadden we met Arne, Charles en Simen 3 ijzers in het vuur. Onder grote publieke belangstelling hielden ze zich aan het klassieke stramien. Charles vond al dat wild gedoe in de start nergens voor nodig om vervolgens vriend en vijand langs buiten om voorbij te razen en tenslotte op een zeer verdienstelijke 11de stek te eindigen. Een extra aflevering ‘Wat als’ is bij Charles altijd wel van toepassing. Simen moest naar het einde toe andermaal de pijn in de rug verbijten. Hij strandde op een mooie 41ste plaats. Ook Arne is wat op zoek naar de goeie conditie die hij in het begin van het seizoen wedstrijd na wedstrijd wist te etaleren. Arne kwam als 31ste over de eindmeet. Hopelijk kan enige rust soelaas brengen en zien we Arne weer in goede doen aan de start van het Belgisch kampioenschap in Lille.

Hekkensluiter Warre had zich doorheen de eerste seizoenshelft van een plaats op de eerste rij verzekerd. Hij startte dan ook furieus maar zag nog voor de eerste bocht al enkele krachtpatsers passeren. Een geluk bij een ongeluk; net daardoor kon Warre de grote valpartij bij het ingaan van de eerste bocht ontwijken om vervolgens mee te schuiven in de eerste gelederen. Toch zou de verdere wedstrijd, mede door de vele lange stroken, een eenzaam gevecht op de tweede rij blijven. Met verve verdedigde Warre zijn 12de plaats en hield zo enkele ronkende namen achter zich. Alvast een opsteker voor het komende Belgisch kampioenschap in Lille.

Comments are closed.

X